Reiseblogg fra Travellerspoint

Ankomst Canada

Første dag

sunny -25 °C
Se Ivy in the UK på IvyVonDark's reisekart.

Jeg har ankommet Canada!!
Det er vel ikke så fryktelig mye å si om turen hit... Flyturen var lang, men det gikk helt fint. Jeg fikk vindussete som jeg ville, og vi hadde tre seter for oss selv.

DSCN4562.jpg

Jeg hadde altfor masse snacks med meg og maten vi fikk på flytet var (faktisk) god. Jeg sa til Matt på flyet at jeg har på følelsen at jeg ikke kommer til å ha særlig problemer med jet lag og den store tidsforskjellen. Vi får nå se på det, fikk jeg tilbake.. I natt før vi reiste sov jeg bare i ca 2 1/2 timer, og på flyet ca 40 min. Var liksom ikke så veldig trøtt. Men vi får se...

IMG_8329.jpg
IMG_8319.jpg
IMG_8328.jpg

Det er iskaldt her! Når vi landa var det -25 grader, da var klokka rundt 17.
De som møtte oss på flyplassen var to av brødrene til Matt. Ene har jeg møtt før. Vi ble kjørt hjem til Matt, jeg møtte foreldre og noen flere familiefolk, ble tildelt soverom (jeg ble vist rett til gjesterommet), fikk en kjapp omvisning av huset, skifta klær og så reiste vi til onkelen hans. Der ble jeg møtt av en flokk med folk. Familie er samlet fra mange deler av landet og har ikke sett hverandre på åresvis. God stemning og avslappa miljø. Med en gang vi kom inn fikk vi høre utvalget av vin, øl og sprit vi kunne boltre oss i. Matt gikk rett og henta seg en kanadisk øl, det har han savna =)
Helt sia jeg blei kjent med Matt har han snakka om hvor godt kjøtt de har i Calgary. "Alberta beef man, it's the best!" Han har skrytt av det lenge. Nå vet jeg hvorfor! De hadde laga til en fantastisk middag med steik, poteter, salat, hjemmelaga pickles, og annet man trenger av tilbehør. Salaten var kjempegod, og hadde jordbær i! Mmmm... Det var et kongemåltid! Ei stund senere kom det et stykke kake på bordet. Familieoppskrift som bare lages ved spesielle anledninger. Fantastisk god kake!! Jeg tok ikke bilde av den desverre... På utsida hadde den et lag av noe som ligna på eggedosis, men det var en slags sirup miksa inn med eggedosisen. Fantastisk!

DSCN4571.jpg

Ellers hadde de billiardbord og dart i kjelleren, og folk var her og der og prata, spilte og koste seg. Jeg ble litt kjent med den ene og den andre. Jeg var lys våken hele kvelden. Når vi skulle dra derfra i 23-tida var Matt utslitt og kjempetrøtt. Vi dro tilbake til hans hus og gjorde oss klar for senga, meg fortsatt lys våken. Da var klokka rundt 6 om morgenen i England, så jeg ville vanligvis vært i seng for en del timer siden.

IMG_8335.jpg

Foreldra til Matt er veldig kristne og har visse måter og regler å forholde seg til. Så som jeg nevnte fikk jeg gjesterommet, og det har jeg for meg selv. Jeg får ikke sove på samme rom som min 25 år gamle kjæreste!! Det er sååå underlig! Det er rett og slett litt sånn som man ser på film! Vi koste litt før jeg gikk tilbake til mitt soverom, og så ble det sovings på hvert sitt rom. Men senga mi er kjempegod, da. Dobbeltseng og greier. Er bare noen som mangler. Jeg var fortsatt ikke trøtt når jeg la meg, men så fort jeg kom meg under dyna og gikk inn på PCen klarte jeg ikke å holde meg våken lenger. Sovna i den klassiske stillingen med PCen på fanget og lyset på.
Rundt kl.4 kom Matt innom rommet en tur, og jeg våkna med en gang. Han hadde stått opp for å gå på do og finne seg noe drikke. Så han kom inn til meg litt. Det var veldig koselig. Men nå er han for lengst tilbake i si ega seng, mens jeg fant ut at jeg skulle skrive et innlegg her om første dagen her. Så kanskje på tide å sove litt mer nå da, klokka er faktisk 6!

God natt!

Skrevet av IvyVonDark 22:02 Arkivert i Canada Tagged travel canada reise tur ferie

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Håper det står bra til:)

fra Ida

Hei :) Har lett litt rundt på nett om jobb i Storbritannia, og da spesielt London. Kom da over din blogg, og har nå lest alle innleggene dine for å få mest mulig inntrykk om hvordan det er. Greia er at jeg nå sitter igjen med sinnsykt mange spørsmål ang. hele greia. Blant annet hvor gammel du var når du reiste, jobbrelaterte ting og det å bo i England. Dette ble et veldig langt innlegg, men nå har jeg hvertfall fått fram det jeg ville :p Kos deg i Canada!

fra Nina

Takk Ida, står veldig bra til. Sku ønske jeg kunne bli der litt lenger, men nå er jeg tilbake i England. Er visst på tide å tjenelitt penger igjen.

fra IvyVonDark

Hei Nina. Kjekt å høre at du har gidda å lese gjennom hele bloggen min. Den er sikkert en smule forvirrende, for jeg har ikke oppdatert jevnlig og alt er ikke kronoligisk heller.
Jeg var 22 år når jeg reiste, er 23 nå. Tenker at jeg sannsynligvis blir boende her til juli. Send meg en melding innpå her med alle spørsmål du har så kan jeg prøveå svare etter beste evne, ikkeno stress =) Kan hende jeg er treig på å svare riktignok, for jeg har en tendens til å være litt treig. Men kjør på!

fra IvyVonDark

Oi, hvor skal jeg begynne..
Hvor lenge hadde du tenkt på å flytte før du kontaktet x-plore, og før du faktisk flyttet? Ser at du reiste med en venninne, men du ble alene etter hvert? Har det blitt dyrt med tanke på hosteller? Var det vanskelig å få leilighet/jobb? Har du noen spesiell utdanning, eller kun VGS? Var kontoret i London til mye hjelp? Fikk du lister over ledige jobber/leiligheter? Hvordan jobb har du nå? Hvordan lønn får du? Trives du? Var du på infomøte arrangert av xplore før avreise, eller leste du deg bare opp på nett?
Herregud, nå har jeg bare skrevet ned de tingene som kom opp i hodet mitt.. Har vurdert lenge nå å flytte til London i august/september, føler bare at dess mer jeg vet på forhånd, dess bedre forberedt blir jeg :p

fra Nina

Svaret mitt ble for langt som for kommentarfeltet her, så jeg bestemte meg for å sende deg en mail, jeg =)

fra IvyVonDark

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint