Reiseblogg fra Travellerspoint

It's coming to an end

I wish it wasn't...

-5 °C
Se Ivy in the UK på IvyVonDark's reisekart.

Yey! Canada!!
Jeg er her fortsatt! Jeg digger det. Får kongebehandling her. Får masse mat og snop, huset vi bor i er stort og flott og vi får bruke bilen så mye vi vil uten å betale noe som helst for drivstoff. Jeg bor fortsatt på gjesterommet og ikke på rommet til Matt (kjæresten).

Andre dag i Canada var ganske rolig. Vi dro på et kjøpesenter en liten tur. På vei dit fikk jeg sett min første bit av dyrelivet her. Var en coyote (prærieulv tror jeg det er) som lå midt i veien, påkjørt. Den var fortsatt i live, men tror den var skada. Ganske synd å se... På senteret fikk jeg sett noen steder Matt har jobba, og en gøyal cowboy butikk. Jeg har etter hvert innsett at jeg er i cowboyland nå! I hvert fall denne delen av landet! Det er kjempegøy! Er ikke vant til at det er sånn hjemme, så det er artig å se folk gå rundt med cowboy boots og -hatter og greier, for det er helt vanlig her.

DSCN4578.jpg

Noe anna jeg så på senteret var en dyrebutikk med valper og kattunger i glassbur inni butikken!! Det var som tatt ut av en film. Eller TV.. (jeg har sammenligna en del ting med TV, for det er visse ting man ikke ser hjemme, men som man ofte ser på TV. Da virker det ikke så ekte, syns jeg) Jeg har aldri sett valper og kattunger i dyrebutikker før. Jeg syns rett og slett det var litt trist. Jeg liker ikke konseptet med å avle opp katter og hunder bare for å selge dem i en dyrebutikk. Og hvis de ikke blir kjøpt,hvor ender de opp da? Det er jo bare for en viss tid at de er små og supersøte. De fleste jeg har snakka med her er enig med meg.

DSCN4584.jpg
DSCN4585.jpg

Noe anna jeg har sett som er som på TV er gule skolebusser. Syns det er litt artig. Og så er alt så stort her! Biler, hus, krukker og greier til å ha mat i (som f.eks. et glass med oliven)...

I løpet av to uker her har vi gjort litt av hvert, men har vært mye slasking også. Bare slappe av og være hjemme og nyte tilværelsen en del av dagene (det inkluderer ishockeykamper hvis det har vært noen på TV). Vi har hatt folk på middagsbesøk noen ganger og Matt har vist meg rundt hvor han har bodd tidligere osv.

IMG_8356.jpg

Vi var i bryllup første lørdagen vi var her (til søstra til Matt), så før det var det litt forberedelser og såkalt "rehursal dinner". Det gikk for det meste ut på at de som hadde oppgaver i bryllupet fikk vite hva de skulle gjøre, og de fikk øvd på det.

IMG_8379.jpg
IMG_8390.jpg IMG_8400.jpg

Før jeg reiste sendte mamma kjolen og skoa jeg ville bruke i bryllupet i posten hit til Canada (ikke til meg i England, for hun hadde ikke tid) og jeg venta og venta på at det skulle komme. Etter hvert ble jeg en smule nervøs kan man si. Siden de ikke får post på lørdager (noe jeg ikke visste) så var aller siste frist å få pakka på fredag.
Og badam! Perfekt timing! Jeg var sååå letta når den lå på kjøkkenbenken når vi kom hjem på fredagen.

IMG_8859.jpgIMG_8422.jpg
Meg_i_kjolen_min.jpg

I bryllupet dansa jeg så mye at dagen etter hadde jeg gangsperr (for dere som ikke vet hva det er: jeg var støl)! Jeg danser vanligvis ikke noe særlig, men jeg var i støtet denne dagen, så det var gøy! Matt var også skikkelig i støtet, det var kjempemorsomt! Han danser heller ikke ofte. Han har noen kjempemorsomme "dance moves"! IMG_8687.jpg
Det var også artig å være i et "utenlandsk" bryllup. De hadde sermonien i ene enden av rommet, hadde satt opp stoler og greier, og bord til festen i andre enden. Så det var veldig enkelt bare å gå over til andre sida etter sermonien. Veldig praktisk og greit. Mens vi venta på brudeparet hadde vi en forrett å knaske på, som var veldig god. Bedre enn selve middagen, syns jeg. Brudeparet hadde også en artig idè, nemlig et "candy table". Snopebord! Man kunne forsyne seg med snop utover hele dagen og kvelden. Godt for både barn og voksne.

IMG_8387.jpg
IMG_8696.jpg Bruden kaster buketten

Ene dagen dro jeg og Matt til Springbank på besøk til noen venner jeg har her i Calgary: Toni & Roger og deres tre barn. Toni har jeg sett to ganger, og resten av familien har jeg bare sett èn gang de siste 12 årene!! Det var utrolig flott å møte dem igjen! Jeg fikk også låne snow board-utstyr av dem så jeg slapp å leie. Det sparte meg $30-40 dollar.

IMG_8995.jpg

Andre og siste lørdagen her dro vi på tur til fjellene. Tror det var Rocky Mountain vi dro til, der gikk vi på en flott, liten tur opp i fjellet. Det var masse flott snø der! God, lett, tørr, herlig snø! Sååå deilig! I Calgary er det nemlig nesten ikke snø.

IMG_9074.jpg

Etter dette dro vi til Lake Louise, der har de hatt en isskulpturkonkurranse gående, så det var mange isskulpturer der. Veldig fasinerende og imponerende! De hadde også en isbar! Ja, den var laget av is! Og du kunne sette drikken du kjøpte på et isbord. Utpå selve innsjøen (som såklart er frosset til is nå) sto et isslott! Dette var kjempekult! Jeg har aldri sett sånt før.

IMG_9172.jpg 1. plass i konkurransen
IMG_9158.jpgIMG_9197.jpg

Etter Lake Louise dro vi til et sted som heter Banff. Det var vi innom en snopebutikk, og så dro vi for å spise på en resturant. Når vi parkerte for å spise så vi to hjort, og de kom helt opp til oss. Den ene slikka Matt på hånda og så løpte den avgårde.

IMG_9228.jpg
IMG_9247.jpg

To dager senere dro jeg og Matt til Sunshine skisenter for å stå på snowboard. Dagen begynte ikke så veldig bra... Siden de bare har èn bil måtte vi kjøre foreldra til Matt på jobb før vi kunne dra. De har et slags nøkkelkort som de betaler for drivstoff med (siden Howard, stefaren til Matt, jobber i Esso, får de drivstoff omtrent gratis) og dette nøkkelkortet funka ikke. Så da måtte de betale vanlig. Når vi ankom arbeidsplassen deres (ca 20-30 min kjøring fra hjemme) innså Howard at han hadde glemt PCen sin og han har alt på den, så han kan ikke gå på jobb uten! Vi måtte da kjøre hjem igjen for å slippe ham av. Heldigvis kan han jobbe hjemmefra, så han bestemte seg for å gjøre det, sånn at vi ikke måtte kjøre tilbake til by'n med ham. Når vi kom fram til Sunshine og hadde gjort oss klar til å komme oss opp i bakken, fikk vi beskjed om at internett var nede, så man kunne kun betale med kredittkort eller kontanter! Vi har bare vanlige bankkort og vi hadde ikke kontanter med oss, så det resulterte i at vimåtte kjøre til Banff for å finne en minibank og ta ut penger, noe som gjorde at vi mista ca en og en halv time i bakken! Man kan trygt si at vi ble litt sure da. Når vi endelig kom tilbake og gikk for å kjøpe heiskort så spurte jeg om det var noe de kunne gjøre for å veie opp for den halvannen timen vi mista. Det var bare ganske enkelt nei. Da blei vi ganske sure og satt og furta hele veien opp skiheisene. Etter å ha begynt å kjøre glemte vi bort det og bare koste oss resten av dagen. Men de kan vente å få en sinna-mail av oss!
DSCN4612.jpg
Ellers var dagen bra. Matt lærte meg litt på snowboard, for han har stått på snowboard i ti år, og har til og med jobba på Sunshine som instruktør. Jeg kan en del fra før, men er ikke akkurat kjempeflink. Har masse å lære kan man si.

DSCN4633.jpgIMG_9297.jpg

Vel, dette var i går. I dag har vi vært hjemme hele dagen. Har hatt huset for oss selv fram til rundt kl.17.30, så det var kjekt. Etter det kom søstra og familien på besøk og vi hadde biff til middag. I morra drar vi tilbake til England. Verken jeg eller han har lyst, men nå er ferien over! På tide å komme seg tilbake i jobb.

Nå skal jeg gå og legge meg. Er trøtt og litt småkvalm faktisk. Sove hjelper, så god natt!

Skrevet av IvyVonDark 20:29 Arkivert i Canada Tagged travel canada reise tur ferie

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

høres ut som du har hatt en kjempeflott tur, det blir vel til at dere ender opp i Canada til slutt

fra kitty hb kristiansen

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint